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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
19/01/2006 |
Data da última atualização: |
08/12/2006 |
Autoria: |
RADWAN, T. EL-S. EL-D.; MOHAMED, Z. K.; REIS, V. M. |
Título: |
Aeração e adição de sais na produção de ácido indol acético por bactérias diazotróficas. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 10, p. 997-1004, out. 2005. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Aeration and salt effects on indol acetic production by diazotrophic bacteria. |
Conteúdo: |
Foi analisada a produção de compostos indólicos por Azospirillum brasilense Cd, A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4 e a estripe 34 isolada de arroz, que não se enquadra em nenhuma das espécies de Herbaspirillum já descritas, em relação a diferentes condições de aeração e concentrações de sais. A maior aeração do meio propiciou aumento desses compostos indólicos pelas bactérias testadas. Foi verificado aumento desses compostos, em culturas estáticas, meio sem nitrogênio no caso de Azospirillum, e na presença de N para as estripes de Herbaspirillum. O aumento da concentração de sais no meio de cultivo inibiu a produção de compostos indólicos, embora tenha sido observado um pequeno aumento quando a concentração de CaCl² foi de 1g L-¹. O efeito mais deletério da salinidade foi observado com a presença de NaHCO³, seguido de NACl e Na²SO4 . Azospirillum produziu mais compostos indólicos em meio semi sólido e Herbaspirillum em meio líquido, mas em menor nível.
The production of indolic compounds by Azospirillum brasilense Cd , A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4, and strain 34 isolated from rice, Which does not fit into the described Herbaspirillum species, was measured under aeration ratio and salt concetrations. Aeration of the medium incrased growth and production of indole compounds by these bacteria. Under static condition, the production was higher both in nitrogen-free medium for Azospirillum, and in amended N medium for the Herbaspirillum strains. Increasing salt concetration into the medium inhibited the production of indole compounds, although small increase improduction was observed. When CaCl² concetration was raised above 1g L-¹. Deleterious effect of salinity was more pronunced in the presence of NAHCO³, followed by NaCl and Na²SO4 Azospirillum produced more indolic compounds in semi-solid culutures. and Herbaspirillum in liquid medium, but medium, but at lower levels. MenosFoi analisada a produção de compostos indólicos por Azospirillum brasilense Cd, A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4 e a estripe 34 isolada de arroz, que não se enquadra em nenhuma das espécies de Herbaspirillum já descritas, em relação a diferentes condições de aeração e concentrações de sais. A maior aeração do meio propiciou aumento desses compostos indólicos pelas bactérias testadas. Foi verificado aumento desses compostos, em culturas estáticas, meio sem nitrogênio no caso de Azospirillum, e na presença de N para as estripes de Herbaspirillum. O aumento da concentração de sais no meio de cultivo inibiu a produção de compostos indólicos, embora tenha sido observado um pequeno aumento quando a concentração de CaCl² foi de 1g L-¹. O efeito mais deletério da salinidade foi observado com a presença de NaHCO³, seguido de NACl e Na²SO4 . Azospirillum produziu mais compostos indólicos em meio semi sólido e Herbaspirillum em meio líquido, mas em menor nível.
The production of indolic compounds by Azospirillum brasilense Cd , A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4, and strain 34 isolated from rice, Which does not fit into the described Herbaspirillum species, was measured under aeration ratio and salt concetrations. Aeration of the medium incrased growth and production of indole compounds by these bacteria. Under static condition, the production was higher both in nitrogen-free medium for Azospirillu... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bactéria diazotrófica; Diazotrophic bacteria; Processing. |
Thesagro: |
Aeração; Processamento. |
Thesaurus Nal: |
aeration; Azospirillum brasilense; Herbaspirillum rubrisubalbicans; Herbaspirillum seropedicae. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02926naa a2200265 a 4500 001 1625288 005 2006-12-08 008 2005 bl --- 0-- u #d 100 1 $aRADWAN, T. EL-S. EL-D. 245 $aAeração e adição de sais na produção de ácido indol acético por bactérias diazotróficas. 260 $c2005 500 $aAeration and salt effects on indol acetic production by diazotrophic bacteria. 520 $aFoi analisada a produção de compostos indólicos por Azospirillum brasilense Cd, A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4 e a estripe 34 isolada de arroz, que não se enquadra em nenhuma das espécies de Herbaspirillum já descritas, em relação a diferentes condições de aeração e concentrações de sais. A maior aeração do meio propiciou aumento desses compostos indólicos pelas bactérias testadas. Foi verificado aumento desses compostos, em culturas estáticas, meio sem nitrogênio no caso de Azospirillum, e na presença de N para as estripes de Herbaspirillum. O aumento da concentração de sais no meio de cultivo inibiu a produção de compostos indólicos, embora tenha sido observado um pequeno aumento quando a concentração de CaCl² foi de 1g L-¹. O efeito mais deletério da salinidade foi observado com a presença de NaHCO³, seguido de NACl e Na²SO4 . Azospirillum produziu mais compostos indólicos em meio semi sólido e Herbaspirillum em meio líquido, mas em menor nível. The production of indolic compounds by Azospirillum brasilense Cd , A. lipoferum Br 17, Herbaspirillum seropedicae Z 67, H. rubrisubalbicans M4, and strain 34 isolated from rice, Which does not fit into the described Herbaspirillum species, was measured under aeration ratio and salt concetrations. Aeration of the medium incrased growth and production of indole compounds by these bacteria. Under static condition, the production was higher both in nitrogen-free medium for Azospirillum, and in amended N medium for the Herbaspirillum strains. Increasing salt concetration into the medium inhibited the production of indole compounds, although small increase improduction was observed. When CaCl² concetration was raised above 1g L-¹. Deleterious effect of salinity was more pronunced in the presence of NAHCO³, followed by NaCl and Na²SO4 Azospirillum produced more indolic compounds in semi-solid culutures. and Herbaspirillum in liquid medium, but medium, but at lower levels. 650 $aaeration 650 $aAzospirillum brasilense 650 $aHerbaspirillum rubrisubalbicans 650 $aHerbaspirillum seropedicae 650 $aAeração 650 $aProcessamento 653 $aBactéria diazotrófica 653 $aDiazotrophic bacteria 653 $aProcessing 700 1 $aMOHAMED, Z. K. 700 1 $aREIS, V. M. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 10, p. 997-1004, out. 2005.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
06/09/2017 |
Data da última atualização: |
07/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BARBEDO, J. G. A.; GULIAS GOMES, C. C.; CARDOSO, F. F.; DOMINGUES, R.; RAMOS, J. V.; MCMANUS, C. M. |
Afiliação: |
JAYME GARCIA ARNAL BARBEDO, CNPTIA; CLAUDIA CRISTINA GULIAS GOMES, CPPSUL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; ROBERT DOMINGUES, CPPSUL; JEFERSON VIDART RAMOS; CONCEPTA MARGARET MCMANUS, UnB. |
Título: |
The use of infrared images to detect ticks in cattle and proposal of an algorithm for quantifying the infestation. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Veterinary Parasitology, v. 235, p. 106-112, Feb. 2017. |
DOI: |
10.1016/j.vetpar.2017.01.020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This paper presents a study on the use of low resolution infrared images to detect ticks in cattle. Emphasis is given to the main factors that influence the quality of the captured images, as well as to the actions that can increase the amount of information conveyed by these images. In addition, a new automatic method for analyzing the images and counting the ticks is introduced. The proposed algorithm relies only on color transformations and simple mathematical morphology operations, thus being easy to implement and computationally light. Tests were carried out using a large database containing images of the neck and hind end of the animals. It was observed that the proposed algorithm is very effective in detecting ticks visible in the images, even if the contrast with the background is not high. On the other hand, due to both intrinsic and extrinsic factors, the thermographic images used in this study did not always succeed in creating enough contrast between ticks and cattle's hair coat. Although these problems can be mitigated by following some directives, currently only rough estimates for tick counts can be achieved using infrared images with low spatial resolution. |
Palavras-Chave: |
Algoritmo; Automatic count contrast; Imagem infravermelha; Infrared thermography; Morfologia matemática. |
Thesagro: |
Boophilus microplus; Bovino; Carrapato; Infestação. |
Thesaurus NAL: |
Algorithms; Digital Images. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02171naa a2200325 a 4500 001 2075142 005 2020-01-07 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.vetpar.2017.01.020$2DOI 100 1 $aBARBEDO, J. G. A. 245 $aThe use of infrared images to detect ticks in cattle and proposal of an algorithm for quantifying the infestation.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis paper presents a study on the use of low resolution infrared images to detect ticks in cattle. Emphasis is given to the main factors that influence the quality of the captured images, as well as to the actions that can increase the amount of information conveyed by these images. In addition, a new automatic method for analyzing the images and counting the ticks is introduced. The proposed algorithm relies only on color transformations and simple mathematical morphology operations, thus being easy to implement and computationally light. Tests were carried out using a large database containing images of the neck and hind end of the animals. It was observed that the proposed algorithm is very effective in detecting ticks visible in the images, even if the contrast with the background is not high. On the other hand, due to both intrinsic and extrinsic factors, the thermographic images used in this study did not always succeed in creating enough contrast between ticks and cattle's hair coat. Although these problems can be mitigated by following some directives, currently only rough estimates for tick counts can be achieved using infrared images with low spatial resolution. 650 $aAlgorithms 650 $aDigital Images 650 $aBoophilus microplus 650 $aBovino 650 $aCarrapato 650 $aInfestação 653 $aAlgoritmo 653 $aAutomatic count contrast 653 $aImagem infravermelha 653 $aInfrared thermography 653 $aMorfologia matemática 700 1 $aGULIAS GOMES, C. C. 700 1 $aCARDOSO, F. F. 700 1 $aDOMINGUES, R. 700 1 $aRAMOS, J. V. 700 1 $aMCMANUS, C. M. 773 $tVeterinary Parasitology$gv. 235, p. 106-112, Feb. 2017.
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Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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